Tost sa avokadom

Ovaj put radimo jednostavan, a preukusan i zdrav doručak. U nastavku pročitaj kako napraviti tost s avokadom i poširanim jajem.

15 min 

2 osobe

Sastojci

  • 1 veći ili 2 manja avokada
  • 2 kriške kruha ili tosta (poželjno sa sjemmenkama)
  • 2 jaja
  • malo mikrozelenja
  • malo sjemenki: bućine, suncokretove, lan ili sezam
  • aceto balsamico
  • začini: sol, crvena paprika, vlasac

Priprema

1. Očisti avokado i vilicom ga izgnječi u grubu pastu.

2. U većoj stavi kuhati vodu. Kad voda proključa, uroni u nju sito za šećer u prahu. U sito pažljivo položi jaje. Kuhačom lagano “skupljaj” bjelanjak da zadrži oblik. U vodu možeš dodati malo soli i bijelog octa kako bi jaje lakše zadržalo oblik.

3. Kada se bjelanjak skuha, za otprilike minutu, izvadi jaje iz vode, i ocijedi ga. Ponovi postupak za drugo jaje.

4. Ovisno o vrsti kruha kojeg imaš, možeš ga tostirati ili ne.

5. Kriške kruha premaži pastom od avokada, prelij sa malo aceta i pospi sjemenkama.

6. Na sve to stavi poširano jaje i pospi začinima. Na vrh stavi malo mikrozelenja.

6. Pojedi dok je još toplo!

U slast!

Za još recepata, posjetite naše recepte.

Ostali Verdura Box recepti:

Ostali Verdura Box blogovi:

Za još recepata, posjetite naše recepte.

Ostali Verdura Box recepti:

Možda već osjećaš promjenu u zraku - proljeće je iza ugla. Kako se priroda ponovno budi, na poljima sazrijeva razno...

Ako tražiš brz, jednostavan i ukusan način kako iskoristiti kelj, isprobaj ovaj recept! Umjesto uobičajenih variva, kelj u ovom receptu...

Možda već osjećaš promjenu u zraku - proljeće je iza ugla. Kako se priroda ponovno budi, na poljima sazrijeva razno...

Ostali Verdura Box blogovi:

Možda već osjećaš promjenu u zraku - proljeće je iza ugla. Kako se priroda ponovno budi, na poljima sazrijeva razno...

Ako tražiš brz, jednostavan i ukusan način kako iskoristiti kelj, isprobaj ovaj recept! Umjesto uobičajenih variva, kelj u ovom receptu...

Možda već osjećaš promjenu u zraku - proljeće je iza ugla. Kako se priroda ponovno budi, na poljima sazrijeva razno...

Prijavi se na newsletter i dobivaš kod za 

10% popusta

na cijelu narudžbu!

Od nas ćeš tjedno primati obavjesti o novim proizvodima i akcijama, te zanimljive recepte!
Pročitaj naša pravila privatnosti za više informacija.