Punjene paprike – klasičan recept iz bakine kuhinje

Ljeto miriše na punjene paprike s mljevenim mesom i rižom, koje svi dobro znamo. Vjerujemo da svaka obitelj ima svoj recept i pravila o sastojcima i načinu pripreme, a ovaj put mi dijelimo naš iz kuhinje naših baka. Punjene paprike, naravno, savršeno pašu uz pire krumpir, koji je po nama neizostavan prilog.

90 min 

4 osobe

Sastojci

  • 500g paprika
  • 500g mljevenog mesa
  • 100g slanine
  • 1 crveni luk
  • 1 režanj češnjaka
  • 1 šalica riže
  • 1 jaje
  • 250g pasirane rajčice
  • 1 list lovora
  • 50g maslaca
  • 1 žlica brašna
  • pire krumpir po želji

Priprema

  1. Na tavi dinstati luk, češnjak i slaninu.
  2. U većoj zdjeli začiniti meso – sol, papar, paprika i vegeta.
  3. Dodati luk, češnjak, slaninu i rižu i dobro promiješati.
  4. Na kraju u smjesu dodati izmućeno jaje i spojiti smjesu.
  5. Papriku očistiti od sjemenki i puniti s mješavinom od mljevenog mesa.
  6. U većem loncu napraviti zapršku od maslaca i malo brašna.
  7. Dodati pasiranu rajčicu i vodu dok ne dobijemo umak željene gustoće
  8. Umak začiniti i dodati list lovora.
  9. U lonac dodati punjene paprike i kuhati oko sat i pol na srednjoj vatri.
  10. Sa strane pripremiti pire krumpir.
  11. Kad su paprike gotove, poslužiti uz prilog.

U slast!

Za još recepata, posjetite naše recepte.

Ostali Verdura Box recepti:

Ostali Verdura Box blogovi:

Za još recepata, posjetite naše recepte.

Ostali Verdura Box recepti:

Palačinke ne moraju biti samo klasične – ove zdrave palačinke od zobenog brašna su ukusnije, ali i zdravije. Zobeno brašno...

Brašno nije samo pšenično! Saznaj razliku između pirovog, raženog, heljdinog i zobenog brašna, kako se koriste i zašto su sve...
Zašto je važno kupovati domaće i lokalno? Svojom kupnjom podržavamo lokalno gospodarstvo što pozitivno utječe na naše zdravlje i okoliš....

Ostali Verdura Box blogovi:

Palačinke ne moraju biti samo klasične – ove zdrave palačinke od zobenog brašna su ukusnije, ali i zdravije. Zobeno brašno...

Brašno nije samo pšenično! Saznaj razliku između pirovog, raženog, heljdinog i zobenog brašna, kako se koriste i zašto su sve...
Zašto je važno kupovati domaće i lokalno? Svojom kupnjom podržavamo lokalno gospodarstvo što pozitivno utječe na naše zdravlje i okoliš....

Prijavi se na newsletter i dobivaš kod za 

10% popusta

na cijelu narudžbu!

Od nas ćeš tjedno primati obavjesti o novim proizvodima i akcijama, te zanimljive recepte!
Pročitaj naša pravila privatnosti za više informacija.