Punjene paprike ne moraju biti samo klasične i ako tražiš provjereni recept bez mesa, isprobaj ovu verziju. Umjesto mesa, paprike su punjene gljivama, mrkvom i rižom i sigurno će ti se svidjeti. Ovaj recept je također savršen i kao veganska verzija punjenih paprike, jer ne sadrži mliječne proizvode i jaja.
90 min
4 osobe
Sastojci
- 500g paprika
- 250g gljiva šampinjona
- 2 velike mrkve
- 1 crveni luk
- šalica riže
- pasirana rajčica
- pire krumpir po želji
Priprema
- Na sitne kockice narezati gljive i luk.
- Mrkve sitno naribati i dodati ostalim sastojcima.
- U smjesu dodati 2 žlice pasirane rajčice da se smjesa spoji.
- Papriku očistiti od sjemenki i puniti s mješavinom od gljiva.
- U većem loncu napraviti zapršku od maslaca i malo brašna.
- Dodati pasiranu rajčicu i vodu dok ne dobijemo umak željene gustoće.
- Umak začiniti i dodati list lovora.
- U lonac dodati punjene paprike i kuhati oko sat i pol na srednjoj vatri.
- Sa strane pripremiti pire krumpir.
- Kad su paprike gotove, poslužiti uz prilog.
U slast!
Za još recepata, posjetite naše recepte.