
Počelo je ljeto, a zna se da s njim dolazi i sezona poma. Ovu jednostavnu, ukusnu i sočnu klasiku znaju svi, ali nama ne izlazi iz glave ona “Volin te ka manistru na pome”. Zato ovaj tjedan donosimo recept inspiriran ovim ljetnim hitom.

45 min

5+ osoba
Sastojci
- 2kg poma
- 3 crvene kapule
- 1 luk
- 1dl maslinovog ulja
- 2 lovorova lista
- 1 šaka petrusimula
- bokun papra
- soli od oka
- šećer po guštu
- domaći špageti
Priprema
- Nasjeckati kapulu, luk i petrusimul.
- Pome ostaviti u toploj vodi dok ne omekšaju, oguliti i narezati.
- Na maslinovom ulju popržiti kapulu i luk.
- Dodati pome i lovorov list. Dodati sol i papar po želji.
- Nakon 15-ak minuta dodati nasjeckani petrusimul. Ako su pome kisele, dodati šećer po želji.
- Sa strane skuhati špagete.
- Nakon što umak postane gust, poslužiti sa špagetama. Po želji dodati parmezan.



U slast!
Za još recepata, posjetite naše recepte.