
Ovaj brzinski povrtno-riblji snack istovremeno je ukusan i zasitan, ali i jako zdrav! Inspiraciju vuče iz japanskog sushi-ja, ali rižu zamijenjuje svježim krastavcima.

15 min

2 osobe
Sastojci
- 1 svježi krastavac
- 1 avokado, narezan na kriške
- Sirni namaz
- 100g lososa (ili tuna iz konzerve)
- sezam
Priprema
- Ukoliko koristiš losos, prvo ga poprži na tavi sa začinima.
- Krastavac nareži na po dužini na ploške, pto tanje (možeš korisiti ribež ili gulilicu za krumpir)
- Posloži ploške krastavca na ravnu površinu, jednu do druge (trebaju se malo i preklapati), kao na slici ispod. Pokupi višak vlage s krastavaca tako da ih lagano pritisneš kuhinjskim ručnikom.
- Premaži krastavce sirnim namazom.
- Na jedan kraj krastavaca posloži natrgani losos, pospi ga sezamom, pa na to posloži kriške avokada.
- Sve skupa “zarolaj” na način na koji se rola i sushi. Kad je rola gotova, malo je pritisni rukama da se bolje sjedini.
- Izreži na komade duljice 2-3cm.









U slast!
Za još recepata, posjetite naše recepte.