Ovaj put radimo jednostavan, a preukusan i zdrav doručak. U nastavku pročitaj kako napraviti tost s avokadom i poširanim jajem.
15 min
2 osobe
Sastojci
- 1 veći ili 2 manja avokada
- 2 kriške kruha ili tosta (poželjno sa sjemmenkama)
- 2 jaja
- malo mikrozelenja
- malo sjemenki: bućine, suncokretove, lan ili sezam
- aceto balsamico
- začini: sol, crvena paprika, vlasac
Priprema
1. Očisti avokado i vilicom ga izgnječi u grubu pastu.
2. U većoj stavi kuhati vodu. Kad voda proključa, uroni u nju sito za šećer u prahu. U sito pažljivo položi jaje. Kuhačom lagano “skupljaj” bjelanjak da zadrži oblik. U vodu možeš dodati malo soli i bijelog octa kako bi jaje lakše zadržalo oblik.
3. Kada se bjelanjak skuha, za otprilike minutu, izvadi jaje iz vode, i ocijedi ga. Ponovi postupak za drugo jaje.
4. Ovisno o vrsti kruha kojeg imaš, možeš ga tostirati ili ne.
5. Kriške kruha premaži pastom od avokada, prelij sa malo aceta i pospi sjemenkama.
6. Na sve to stavi poširano jaje i pospi začinima. Na vrh stavi malo mikrozelenja.
6. Pojedi dok je još toplo!
U slast!
Za još recepata, posjetite naše recepte.