Zdrave palačinke od zobenog brašna

Palačinke ne moraju biti samo klasične - ove zdrave palačinke od zobenog brašna su ukusnije, ali i zdravije. Zobeno brašno je prirodno bez glutena, te je zbog toga lakše probavljivo. Ujedno ima i slatkast okus, te paše u svim slatkim receptima. Ovo je jedan od njih - palačinke od zobenog brašna.

Palačinke ne moraju biti samo klasične – ove zdrave palačinke od zobenog brašna su ukusnije, ali i zdravije. Zobeno brašno je prirodno bez glutena, te je zbog toga lakše probavljivo. Ujedno ima i slatkast okus, te paše u svim slatkim receptima. Ovo je jedan od njih – palačinke od zobenog brašna. Kao i u običnim palačinkama, ove zdrave palačinke sadrže mlijeko i jaja.

Priprema je brza i jednostavna, a rezultat je brzi desert koji možeš kombinirati sa svojom najdražom marmeladom ili namazom.

20 min 

2 osobe

Sastojci

Priprema

  1. U zdjeli izmutiti jaja sa mlijekom i prstohvatom soli.
  2. Prosijati i umiješati zobeno brašno. Smjesu dobro izmutiti da ne ostanu grudice. Smjesa će biti malo gušća od klasične smjese za palačinke.
  3. U dobro zagrijanoj tavi sa malo ulja peći palačinke na laganoj vatri (deblje, u stilu američkih)
  4. Prije okretanja svake palačinke, pustiti da se prva strana dobro zapeče, da ne bi došlo do pucanja.
  5. Drugu stranu palačinke peći 3-5 minuta.
  6. Nakon što potrošiš svu smjesu, tvoje zdrave palačinke su gotove! Posluži uz domaću marmeladu, svježe voće, sladoled ili drugi namaz po želji.

U slast!

Za još recepata, posjetite naše recepte.

Za još recepata, posjetite naše recepte.

Ostali Verdura Box recepti:

Brašno nije samo pšenično! Saznaj razliku između pirovog, raženog, heljdinog i zobenog brašna, kako se koriste i zašto su sve...
Zašto je važno kupovati domaće i lokalno? Svojom kupnjom podržavamo lokalno gospodarstvo što pozitivno utječe na naše zdravlje i okoliš....

Ako tražiš brz, jednostavan i ukusan način kako iskoristiti kelj, isprobaj ovaj recept! Umjesto uobičajenih variva, kelj u ovom receptu...

Ostali Verdura Box blogovi:

Brašno nije samo pšenično! Saznaj razliku između pirovog, raženog, heljdinog i zobenog brašna, kako se koriste i zašto su sve...
Zašto je važno kupovati domaće i lokalno? Svojom kupnjom podržavamo lokalno gospodarstvo što pozitivno utječe na naše zdravlje i okoliš....

Ako tražiš brz, jednostavan i ukusan način kako iskoristiti kelj, isprobaj ovaj recept! Umjesto uobičajenih variva, kelj u ovom receptu...

Prijavi se na newsletter i dobivaš kod za 

10% popusta

na cijelu narudžbu!

Od nas ćeš tjedno primati obavjesti o novim proizvodima i akcijama, te zanimljive recepte!
Pročitaj naša pravila privatnosti za više informacija.