Zapečena cvjetača s porilukom

Ovo jednostavno jelo može se poslužiti samo ili kao prilog. Također, osim s cvjetačom, ovaj recept izvanredno funkcionira i s brokulom. Za još ideja, posjetite naše recepte.

30 min 

4 osobe

Sastojci

Za tepsiju 20×20:

  • 1 glavica cjetače
  • 1 poriluk (ako ne voliš poriluk, možeš ga zamijeniti kapulom ili izbaciti)
  • 200 ml vrhnja za kuhanje
  • 200g krušnih mrvica
  • 100g maslaca
  • sol, papar, češnjak i drugi začini po želji

Priprema

  1. Cvjetaču i poriluk nareži. Cvjetaču stavi u veću količinu posoljene vode i prokuhaj 10 minuta dok ne omekša. Poriluk kratko poprži na maloj količini maslaca, dok ne porumeni.
  2. Tepsiju premaži ostatkom maslaca. Na razmazani maslac zalijepi otprilike trećinu krušnih mrvica.
  3. Stavi pećnicu grijati na 180° C.
  4. U većoj posudi promiješaj ocijeđenu cvjetaču, poriluk i maslac u kojem se grijao, začine, ostatak krušnih mrvica i vrhnje za kuhanje. Sve stavi u pripremljenu tepsiju.
  5. Stavi u ugrijanu pećnicu i peci 20ak minuta, dok ne dobije zlatnu koricu. Posluži kao prilog ili glavno jelo uz salatu.

U slast!

Ostali Verdura Box recepti:

Ostali Verdura Box blogovi:

Za još recepata, posjetite naše recepte.

Ostali Verdura Box recepti:

Brašno nije samo pšenično! Saznaj razliku između pirovog, raženog, heljdinog i zobenog brašna, kako se koriste i zašto su sve...
Zašto je važno kupovati domaće i lokalno? Svojom kupnjom podržavamo lokalno gospodarstvo što pozitivno utječe na naše zdravlje i okoliš....

Ako tražiš brz, jednostavan i ukusan način kako iskoristiti kelj, isprobaj ovaj recept! Umjesto uobičajenih variva, kelj u ovom receptu...

Ostali Verdura Box blogovi:

Brašno nije samo pšenično! Saznaj razliku između pirovog, raženog, heljdinog i zobenog brašna, kako se koriste i zašto su sve...
Zašto je važno kupovati domaće i lokalno? Svojom kupnjom podržavamo lokalno gospodarstvo što pozitivno utječe na naše zdravlje i okoliš....

Ako tražiš brz, jednostavan i ukusan način kako iskoristiti kelj, isprobaj ovaj recept! Umjesto uobičajenih variva, kelj u ovom receptu...

Prijavi se na newsletter i dobivaš kod za 

10% popusta

na cijelu narudžbu!

Od nas ćeš tjedno primati obavjesti o novim proizvodima i akcijama, te zanimljive recepte!
Pročitaj naša pravila privatnosti za više informacija.