
Probajte ovu savršenu kombinaciju slatkih cherry rajčica i piletine dinstane u limunu i češnjaku, s kojom se dobije ukusan umak za tjesteninu. Umak je jednostavan i brzo gotov, a slaže se sa svim vrstama tjestenine.

20 min

4 osobe
Sastojci
- 1 pileći zabatak bez kosti (ili pileća prsa)
- 250g cherry rajčice
- 2 režnja češnjaka
- 1 limun
- ružmarin
- 200g špageta
- sol i papar
Priprema
- Piletinu narezati na kockice i dinstati na ulju dok ne poprime bijelu boju.
- Češnjak narezati na ploške i ocijediti limun.
- U piletinu dodati limun i češnjak.
- Pustiti da tekućina u potpunosti ishlapi, pa dodati cijele cherry rajčice (bez peteljke).
- Dodati i ružmarin, sol i papar i ostale začine po želji.
- U međuvremenu, pripremiti vodu za špagete i kuhati po uputama na pakiranju. Tjesteninu ne cijediti.
- Kad cherry rajčice omekšaju, lagano ih zgnječiti kuhačom, da ispuste tekućinu.
- Dodati 2 veće žlice tekućine u kojoj se kuha tjestenina i pustiti da se umak zgusti.
- Kad je tjestenina gotova, dodati u umak, promiješati i poslužiti.






U slast!
Za još recepata, posjetite naše recepte.