Sočni banana kruh s jabukom

Ako imaš banane koje već izgledaju sumnjivo smežurane, nemoj ih bacati u smeće, jer upravo su takve banane optimalne za izradu najboljeg kruha od banane. Danas ćemo ti pokazati kako napraviti brzinski kruh od banane s dodatkom sočnih jabuka. Bez suvišnih komplikacija, samo dobar okus i miris koji će ispuniti vašu kuhinju.

10 + 40 min 

4 osobe

Sastojci

  • 3 zrele banane, što zrelije (crnije) to bolje
  • 1 jabuka
  • 1 jaje
  • prstohvat soli
  • 50 ml ulja
  • 1.5 šalica mekog brašna
  • 1 šalica šećera
  • 1 žličica praška za pecivo ili sode bikarbone
  • orašasto i suho voće po želji (mi smo koristili bademe i sušene banane)

*Šalica je od 2dl

Priprema

  1. Zagrij pećnicu na 180°C
  2. Banane zgniječi vilicom, a jabuku nareži na kockice.
  3. U velikoj posudi pjenjačom izmiješaj banane i jabuke, dodaj umućeno jaje, prstohvat soli i ulje.
  4. Dodaj brašno, šećer i prašak za pecivo u smjesu, pa ponovno dobro izmiješaj pjenjačom.
  5. Umiješaj dodatke po svom ukusu – malo kokosa, čokolade, orašastih plodova, kakaa ili suhog voća.
  6. Obloži tepsiju papirom za pečenje, ulij smjesu, poravnaj je i stavite peći otprilike 40 minuta. Pečenost kruha možeš provjeriti čačkalicom – trebala bi izaći suha. Nemoj se brinuti ako kolač dobije tamniju boju, to je sasvim normalno.
  7. Kolač čuvaj u plastičnoj posudi kako bi ostao svjež i ukusan još nekoliko dana.

Banana kruh se može jesti topao ili hladan, a odlično se slaže i sa sladoledom.

U slast!

Za još recepata, posjetite naše recepte.

Ostali Verdura Box recepti:

Ostali Verdura Box blogovi:

Za još recepata, posjetite naše recepte.

Ostali Verdura Box recepti:

Možda već osjećaš promjenu u zraku - proljeće je iza ugla. Kako se priroda ponovno budi, na poljima sazrijeva razno...

Ako tražiš brz, jednostavan i ukusan način kako iskoristiti kelj, isprobaj ovaj recept! Umjesto uobičajenih variva, kelj u ovom receptu...

Možda već osjećaš promjenu u zraku - proljeće je iza ugla. Kako se priroda ponovno budi, na poljima sazrijeva razno...

Ostali Verdura Box blogovi:

Možda već osjećaš promjenu u zraku - proljeće je iza ugla. Kako se priroda ponovno budi, na poljima sazrijeva razno...

Ako tražiš brz, jednostavan i ukusan način kako iskoristiti kelj, isprobaj ovaj recept! Umjesto uobičajenih variva, kelj u ovom receptu...

Možda već osjećaš promjenu u zraku - proljeće je iza ugla. Kako se priroda ponovno budi, na poljima sazrijeva razno...

Prijavi se na newsletter i dobivaš kod za 

10% popusta

na cijelu narudžbu!

Od nas ćeš tjedno primati obavjesti o novim proizvodima i akcijama, te zanimljive recepte!
Pročitaj naša pravila privatnosti za više informacija.