
Ako imaš banane koje već izgledaju sumnjivo smežurane, nemoj ih bacati u smeće, jer upravo su takve banane optimalne za izradu najboljeg kruha od banane. Danas ćemo ti pokazati kako napraviti brzinski kruh od banane s dodatkom sočnih jabuka. Bez suvišnih komplikacija, samo dobar okus i miris koji će ispuniti vašu kuhinju.

10 + 40 min

4 osobe
Sastojci
- 3 zrele banane, što zrelije (crnije) to bolje
- 1 jabuka
- 1 jaje
- prstohvat soli
- 50 ml ulja
- 1.5 šalica mekog brašna
- 1 šalica šećera
- 1 žličica praška za pecivo ili sode bikarbone
- orašasto i suho voće po želji (mi smo koristili bademe i sušene banane)
*Šalica je od 2dl
Priprema
- Zagrij pećnicu na 180°C
- Banane zgniječi vilicom, a jabuku nareži na kockice.
- U velikoj posudi pjenjačom izmiješaj banane i jabuke, dodaj umućeno jaje, prstohvat soli i ulje.
- Dodaj brašno, šećer i prašak za pecivo u smjesu, pa ponovno dobro izmiješaj pjenjačom.
- Umiješaj dodatke po svom ukusu – malo kokosa, čokolade, orašastih plodova, kakaa ili suhog voća.
- Obloži tepsiju papirom za pečenje, ulij smjesu, poravnaj je i stavite peći otprilike 40 minuta. Pečenost kruha možeš provjeriti čačkalicom – trebala bi izaći suha. Nemoj se brinuti ako kolač dobije tamniju boju, to je sasvim normalno.
- Kolač čuvaj u plastičnoj posudi kako bi ostao svjež i ukusan još nekoliko dana.
Banana kruh se može jesti topao ili hladan, a odlično se slaže i sa sladoledom.






U slast!
Za još recepata, posjetite naše recepte.