Ljeto miriše na punjene paprike s mljevenim mesom i rižom, koje svi dobro znamo. Vjerujemo da svaka obitelj ima svoj recept i pravila o sastojcima i načinu pripreme, a ovaj put mi dijelimo naš iz kuhinje naših baka. Punjene paprike, naravno, savršeno pašu uz pire krumpir, koji je po nama neizostavan prilog.
90 min
4 osobe
Sastojci
- 500g paprika
- 500g mljevenog mesa
- 100g slanine
- 1 crveni luk
- 1 režanj češnjaka
- 1 šalica riže
- 1 jaje
- 250g pasirane rajčice
- 1 list lovora
- 50g maslaca
- 1 žlica brašna
- pire krumpir po želji
Priprema
- Na tavi dinstati luk, češnjak i slaninu.
- U većoj zdjeli začiniti meso – sol, papar, paprika i vegeta.
- Dodati luk, češnjak, slaninu i rižu i dobro promiješati.
- Na kraju u smjesu dodati izmućeno jaje i spojiti smjesu.
- Papriku očistiti od sjemenki i puniti s mješavinom od mljevenog mesa.
- U većem loncu napraviti zapršku od maslaca i malo brašna.
- Dodati pasiranu rajčicu i vodu dok ne dobijemo umak željene gustoće
- Umak začiniti i dodati list lovora.
- U lonac dodati punjene paprike i kuhati oko sat i pol na srednjoj vatri.
- Sa strane pripremiti pire krumpir.
- Kad su paprike gotove, poslužiti uz prilog.
U slast!
Za još recepata, posjetite naše recepte.