
Juha je jedan od najzdravijih načina pripreme svježih sastojaka, a uz ovoliko povrća u jednom tanjuru i najhladniji i najtmurniji dan će postati bolji. Povrće koji ide u ovu povrtnu juhu možeš uvijek zamijeniti drugim – samo pogledaj što imaš u frižideru.

45 min

4 osobe
Sastojci
- 1 kapula
- 1 poriluk
- 1-2 krumpira
- 2-3 mrkve
- Korijen peršina
- Nekoliko listova kelja
- 1 cvjetača
- Nekoliko grančica selena
- Maslinovo ulje
- Sol, papar, začini po želji
Priprema
- Svo povrće oguli ili očisti i nareži na manje komadiće. Odvoji narezanu cvjetaču sa strane.
- U većoj posudi na malo maslinovog ulja poprži kapulu i poriluk dok ne omekšaju.
- Ubaci ostalo povrće osim cvjetače i dinstaj 10-ak minuta.
- Dodaj začine i veću količinu vode. Ostavi da se kuha na laganoj vatri oko 30 minuta.
- Kada se sve povrće raskuha, izmiksaj juhu štapnim mikserom.
- Dodaj narezanu cvjetaču u juhu i kuhaj još 15 minuta, dok se cvjetača ne skuha. Umjesto cvjetače možeš napraviti i knedlice.
- Posluži toplo i uživaj!






U slast!
Za još recepata, posjetite naše recepte.