
Ako voliš pohane balancane tj. patlidžan, ali želiš izbjeći korištenje previše ulja, evo jedne ideje za tebe. U pećnici pohana balancana ima isti sočni okus i teksturu kao sa tave, dok gornji sloj ostaje hrskav i ukusan.

20 min

4 osobe
Sastojci
- 2 manje balancane
- 2 žlice brašna
- 2 šalice krušnih mrvica
- 2 jaja
- sol i papar
- 1 žličica češnjaka u prahu
Priprema
- Balancane oguliti, izrezati na kriške oko centimetar debljine i ostaviti u slanoj vodi.
- Nakon minimalno pola sata balancane dobro oprati i ocjediti.
- Pripremiti tepsiju s papirom za pečenje.
- Svaku krišku balancane prvo u valjati u brašno, pa u jaja umućena sa začinima i na kraju u krušne mrvice.
- Redati balancane na tepsiju.
- Peći na 210 stupnjeva oko 15 minuta, zadnjih par minuta pečenja kriške možete okrenuti da budu jednako zapečeni.






U slast!
Za još recepata, posjetite naše recepte.