
Volimo pite, a kad su jednostavne i zanimljive, još su nam draže. Ova pita iznenadit će te punoćom okusa i teksturom, a peče se “naopako”, što znači da na tepsiju prvo slažeš sastojke pa ih sve skupa prekriješ tijestom.

30 min

4 osobe
Sastojci
- 500g lisnatog tijesta
- 300g feta ili kozjeg sira
- 500g narezane kuhane cikle
- 1 crvena kapula
- nekoliko češnjeva češnjaka
- 1 jaje
- malo maslinovog ulja
- začini: sol, papar, crvena paprika, sezam, ružmarin
Priprema
- Stavi pećnicu grijati na 160°C . Preko veće tepsije stavi papir za pečenje.
- Ova pita se radi naopako, pa sve sljedeće korake radi unutar kruga željene veliine pite.
- Po papiru prolij malo maslinovog ulja, pospi začine i češnjak.
- Nareži kapulu na ploškice i posloži je na zaine u krug
- Na kapulu posloži kuhanu ciklu narezanu na ploškice, pa na sve to izmrvi feta sir.
- Izreži razvaljano lisnato tijesto u krug (ovo je najlakše napraviti koristeći tanjur)
- Prekrij sastojke na tepsiji lisnatim tijestom i utisni rubove vilicom.
- Premaži pitu razmućenim jajem i posli sezamom. Stavi peći na 20ak min, dok lijepo ne porumeni.
- Kad je pita pečena, prekrij je daskom ili tanjurom i preokreni!






A za detaljne upute, pogledaj video:
U slast!
Za još recepata, posjetite naše recepte.