Zagrij si jesenske dane uz klasičan okus juhe od tikve. Od svih recepata koje smo isprobali ovaj je najbolji do sad, jednostavno ga moraš isprobati. Uz to, jako se brzo priprema jer sastojke moraš samo ubaciti u pećnicu i poslije pečenja izmiskati. Dobit ćeš kremastu toplu juhu punu vitamina. Uživaj!
30 min
4 osobe
Sastojci
- 1 butternut tikva (puter tikva)
- 1 batat srednje veličine
- 2 mrkve
- 1 cijeli češnjak
- 1 rajčica
- 100ml vrhnja za kuhanje
- 1 žlica maslinovog ulja
- po želji – sjemenke bundeve, kruh prepečenac i bučino ulje
Priprema
- Butternut tikvu razrezati na polovice i izvaditi sredinu sa sjemenkama.
- Batat i mrkvu oguliti i narezati na veće komade.
- Odrezati vrh cijelog češnjaka (ne moraš čistiti koru). Rajčicu oprati.
- Pripremljeno povrće dodati u pleh za pečenje, premazati maslinovim uljem i začiniti.
- Peći na 200 stupnjeva dok tikva ne omekša – oko 20 minuta.
- Nakon pečenja, povrće dodati u mikser i dobro izmiksati. Češnjak istisnuti iz kore.
- Po potrebi dodati vodu.
- Smjesu zagrijati u loncu, po ukusu dodati još vode.
- U vruću juhu dodati vrhnje za kuhanje.
- Poslužiti po želji sa sjemenkama bundeve, prepečenim kruhom i bučinim uljem.
U slast!
Za još recepata, posjetite naše recepte.