Svježa i lagana grčka salata tzatziki postaje još ukusnija sa hrskavim pečenim krumpirima. Isprobaj ovu kombinaciju kao prilog za ručak ili brzinsku obrok salatu. Salata se slaže s mesnim jelima, a dodatak grčkog jogurta ju čini osvježavajućom i laganom.
30 min
2 osobe
Sastojci
- 2 svježa krastavca
- 200g mladih krumpira
- 2 češnja češnjaka
- 150g grčkog jogurta
- kopar i drugo začinsko bilje po želji
Priprema
- Mlade krumpire narezati na kockice, začiniti s malo ulja i začinima po želji (sol, slatka paprika vegeta itd.)
- Krumpire nije nužno guliti jer će kora donijeti dodatnu hrskavost, ali po želji oguliti.
- Peći u pećnici na 210 stupnjeva 25min.
- U međuvremenu, krastavce narezati na manje kockice, posoliti i ostaviti da puste vodu.
- U maloj zdjelici pripremiti dresing za salatu – jogurt, češnjak i začinsko bilje.
- Kad su krumpiri gotovi, pustiti da se ohlade.
- Krastavce procijediti i umiješati pripremljeni dresing.
- Kada se ohlade krumpiri, dodati i njih.
- Salatu možete poslužiti uz druga jela ili kao laganu obrok salatu.
U slast!
Za još recepata, posjetite naše recepte.