Domaći njoki od bundeve

Donosimo ti recept za ove ukusne njoke, koji se lako pripremaju i slažu uz svaku vrstu umaka. Ovo nisu klasični njoki, ali iznenadit će te okus i sočnost koju bundeva pridonosi jelu. Recept je savršen kad ne znaš što skuhati sa bundevom bilo koje vrste, jer nekuhane njoke možeš i zamrznuti. 

30 min 

2 osobe

Sastojci

  • 220g bundeve, očišćene i narezane (u našem slučaju polovica Hokaido tikve)
  • 1 jaje
  • 150g brašna

Priprema

  1. Očišćenu i narezanu bundevu premaži sa malo ulja, posoli i stavi u pećnicu na 200 stupnjeva, 15-tak minuta ili dok ne omekša (ovisi o veičini komada). Alternativno, možeš bundevu skuhati na pari.
  2. Kad bundeva omekša, vilicom je zgnječi i napravi pire. Pusti da se pire potpuno ohladi prije nego nastaviš.
  3. U pire dodati jaje, posoliti i dobro sjediniti.
  4. Brašno dodaji postupno, uz miješanje, sve dok se pire ne prestane lijepiti uz posudu.
  5. Tijesto možeš prebaciti na pobrašnjenu površinu. Mijesi i dodaji brašno sve dok tijesto ne bude čvrsto i više se ne lijepi na površinu. Tijesto od tikve je mekše nego tijesto od krumpira koje se klasično priprema za njoke.
  6. Podijeli tijesto na manje dijelove. Svaki dio razvaljaj na duže trake. Potom nožem izreži njoke jednake veličine. Kroz cijelu pripremu pazi da se tijesto ne zaljepi za ruke ili površinu i po potrebi pospi brašnom.
  7. U kipuću vodu dodaj njoke, postupno, da se ne bi zalijepili.
  8. Njoki su spremni kad zaplutaju na vrh, tada ih možeš procijediti.

Preporučamo poslužiti uz bilo kakve umake sa mesom ili rajčicom.

U slast!

Za još recepata, posjetite naše recepte.

Ostali Verdura Box recepti:

Ostali Verdura Box blogovi:

Za još recepata, posjetite naše recepte.

Ostali Verdura Box recepti:

Jesen je tu i s njim dolazi vrijeme u kojem češće provodimo vrijeme u kuhinji. Ugodni jesenski mirisi kruške, i...

Tko kaže da čokoladni muffini ne mogu biti ujedno i zdravi? Umjesto bijelog brašna, u glavnoj ulozi su integralno heljdino...

Palačinke ne moraju biti samo klasične – ove zdrave palačinke od zobenog brašna su ukusnije, ali i zdravije. Zobeno brašno...

Ostali Verdura Box blogovi:

Jesen je tu i s njim dolazi vrijeme u kojem češće provodimo vrijeme u kuhinji. Ugodni jesenski mirisi kruške, i...

Tko kaže da čokoladni muffini ne mogu biti ujedno i zdravi? Umjesto bijelog brašna, u glavnoj ulozi su integralno heljdino...

Palačinke ne moraju biti samo klasične – ove zdrave palačinke od zobenog brašna su ukusnije, ali i zdravije. Zobeno brašno...

Počasti se uz MLIJEČNI ČETVTRAK na Verduri Box!

Svakog četvrtka možeš ostvariti poseban 

POPUST OD 5% NA CIJELU KUPNJU*

 ako se u tvojoj košarici nalazi barem jedan mliječni proizvod.

*popust se primijenjuje automatski u košarici 

mliječni proizvodi

Prijavi se na newsletter i dobivaš kod za 

10% popusta

na cijelu narudžbu!

Od nas ćeš tjedno primati obavjesti o novim proizvodima i akcijama, te zanimljive recepte!
Pročitaj naša pravila privatnosti za više informacija.