
Donosimo ti recept za ove ukusne njoke, koji se lako pripremaju i slažu uz svaku vrstu umaka. Ovo nisu klasični njoki, ali iznenadit će te okus i sočnost koju bundeva pridonosi jelu. Recept je savršen kad ne znaš što skuhati sa bundevom bilo koje vrste, jer nekuhane njoke možeš i zamrznuti.

30 min

2 osobe
Sastojci
- 220g bundeve, očišćene i narezane (u našem slučaju polovica Hokaido tikve)
- 1 jaje
- 150g brašna
Priprema
- Očišćenu i narezanu bundevu premaži sa malo ulja, posoli i stavi u pećnicu na 200 stupnjeva, 15-tak minuta ili dok ne omekša (ovisi o veičini komada). Alternativno, možeš bundevu skuhati na pari.
- Kad bundeva omekša, vilicom je zgnječi i napravi pire. Pusti da se pire potpuno ohladi prije nego nastaviš.
- U pire dodati jaje, posoliti i dobro sjediniti.
- Brašno dodaji postupno, uz miješanje, sve dok se pire ne prestane lijepiti uz posudu.
- Tijesto možeš prebaciti na pobrašnjenu površinu. Mijesi i dodaji brašno sve dok tijesto ne bude čvrsto i više se ne lijepi na površinu. Tijesto od tikve je mekše nego tijesto od krumpira koje se klasično priprema za njoke.
- Podijeli tijesto na manje dijelove. Svaki dio razvaljaj na duže trake. Potom nožem izreži njoke jednake veličine. Kroz cijelu pripremu pazi da se tijesto ne zaljepi za ruke ili površinu i po potrebi pospi brašnom.
- U kipuću vodu dodaj njoke, postupno, da se ne bi zalijepili.
- Njoki su spremni kad zaplutaju na vrh, tada ih možeš procijediti.
Preporučamo poslužiti uz bilo kakve umake sa mesom ili rajčicom.









U slast!
Za još recepata, posjetite naše recepte.