
Tko kaže da čokoladni muffini ne mogu ujedno biti i zdravi? Umjesto bijelog brašna, u glavnoj ulozi su integralno heljdino brašno i pirovo brašno. Heljdino integralno brašno sadrži puno više vitamina, vlakana i minerala nego bilo koja druga vrsta brašna. Ovaj recept ujedno ima i nisku količinu glutena i zbog toga su ovi muffini lakše probavljivi od drugih kolača. Od navedenih sastojaka dobit ćeš 10-tak muffina, ovisno o veličini košarice.
Priprema je brza i jednostavna, a rezultat je brzi desert koji je savršen za trenutke kad te uhvati želja za slatkim.

30 min

4+ osoba
Sastojci
- 100 g integralnog pirovog brašna
- 100 g integralnog heljdinog brašna
- 10 g kakaa u prahu
- 1 žličica praška za pecivo
- 1 žlica mljevenih badema
- 60 g maslaca
- 100 g smeđeg šećera
- 3 jaja
- 2 žlice mlijeka
- 60 g tamne čokolade
- 60 g bijele čokolade
Priprema
- Zagrijati pećnicu na 180°C, i pripremiti kalup za muffine sa košaricama.
- Prosijati pirovo i heljdino brašno, prašak za pecivo i kakao u zdjelu. Umiješati i mljevene bademe.
- U drugoj zdjeli mutiti mikserom maslac sa šećerom dok ne dobijete smjesu. Dodati jaja i mlijeko te kratko umutiti.
- Dodati mješavinu od brašna i sitno naribanu čokoladu. Sve dobro izmiješati sa žlicom.
- Napuniti košarice za muffine. Ovisno o veličini muffina, od smjese ćeš dobiti 10-tak komada.
- Peći oko 20-25 minuta ili dok čačkalica ubodena u sredinu ne izađe suha. Nakon pečenja, ostaviti da se ohlade.
- Po želji, otopiti bijelu čokoladu i ukrasiti muffine.



U slast!
Za još recepata, posjetite naše recepte.