Sjećaš li se domaće pite od jabuka od koje bi zamirisala cijela kuća? Donosimo ti recept koji ne samo da je provjeren, nego se na našem stolu obavezno nađe poslije nedjeljnog ručka. Recept je jako jednostavan i brzo gotov, a za njega ne trebaš koristiti niti vagu. Isprobaj ga jer će ti donijeti pravi miris jeseni i jabuka sa cimetom.
40 min
6+ osoba
Sastojci
- 1 čvrsti jogurt (čašicu iskoristi za mjerenje ostalih sastojaka)
- 1 čaša ulja
- 2 čaše šećera + 1 čaša za nadjev
- 3 čaše brašna
- 1 prašak za pecivo
- 2 jaja
- 1.5kg jabuka
- 1 vanilin šećer
- malo cimeta
- malo ruma
Priprema
- Najprije pripremi nadjev. Jabuke oguli i izribaj.
- U naribane jabuke dodaj 1 čašu šećera, 1 vanilin šećer te cimet i rum. Kuhaj dok ne omekšaju i sve dok tekućina ne ispari.
- Ostavi nadjev da se ohladi i pripremi biskvit. Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva.
- U 2 cijela jaja dodaj 2 čaše šećera i mikserom umuti dok ne dobiješ kremastu smjesu.
- U smjesu dodaj jogurt i ulje i dobro sjedini.
- U brašno dodaj prašak za pecivo i onda dodaj biskvitu. S mikserom dobro sjedini smjesu.
- Manju tepsiju namaži maslacem i dodaj jednu polovicu smjese.
- Biskvit ispeci do pola (ne potpuno, da bude čvrst ali još uvijek mekan u sredini).
- Na polupečeni biskvit dodaj ohlađeni nadjev od jabuka i ostatak smjese za biskvit.
- Pitu peci još 15-tak minuta dok se gornji sloj biskvita ne ispeće. Po želji pospi šećerom u prahu i posluži.
U slast!
Za još recepata, posjetite naše recepte.