Božićna granola – zdrave pahuljice od kojih kuća miriše na kolače

Jedva čekaš božićne kolače, ali ipak tražiš nešto zdravo za pojesti? Isprobaj ove božićne pahuljice u obliku granole, koje ne samo da su zdrave, nego i mirišu na medenjake. Kad napraviš recept, možeš ih čuvati na suhom do dva tjedna. Uživaj svako jutro sve dok ne dođe vrijeme za prave blagdanske poslastice!

40 min 

4 osobe

Sastojci

  • 250g zobenih pahuljica (cijelih, nemljevenih)
  • 2 žlice ulja ili rastopljenog maslaca
  • 2 žlice meda
  • korica 1 velike naranče
  • začini za medenjake po želji (cimet, muškatni oraščić, anis, đumbir)
  • ostali dodaci po želji – orašasti plodovi, sušeno voće, kokos

Priprema

  1. U zdjelu dodaj zobene pahuljice, ulje i med. Sve dobro promiješaj.
  2. Dodaj i začine te naribanu koricu naranče.
  3. Smjesu dobro sjedini sve dok ne postane ljepljiva. Ako je još uvijek suha, dodaj još meda.
  4. U tepsiju, na papir za pečenje dodaj smjesu, dobro je rasporedi u jedan sloj i malo pritisni.
  5. Stavi peći 40 minuta na 140 stupnjeva.
  6. Granola je gotova kad su zobene pahuljice suhe, hrskave i tamno smeđe boje.
  7. Izvadi iz pećnice da se ohlade (ako ih ostaviš u pećnici, biti će manje hrskave).
  8. Dodaj ostale dodatke po želji – nasjeckane orašaste plodove, sušeno voće i slično.
  9. Spremi u posudu s poklopcem i čuvaj na suhom mjestu do 2 tjedna.
  10. Posluži uz jogurt ili mlijeko.

U slast!

Za još recepata, posjetite naše recepte.

Ostali Verdura Box recepti:

Ostali Verdura Box blogovi:

Za još recepata, posjetite naše recepte.

Ostali Verdura Box recepti:

Većina svježeg voća i povrća je u potpunosti jestivo, uključujući koru, ljuske ili stabljike. Tijekom kuhanja, često bacamo te ostatke....
Sjećaš li se "starinske" pite od jabuka od koje bi zamirisala cijela kuća? Donosimo ti recept koji ne samo da...
Zagrij si jesenske dane uz klasičan okus juhe od tikve. Od svih recepata koje smo isprobali ovaj je najbolji do...

Ostali Verdura Box blogovi:

Većina svježeg voća i povrća je u potpunosti jestivo, uključujući koru, ljuske ili stabljike. Tijekom kuhanja, često bacamo te ostatke....
Sjećaš li se "starinske" pite od jabuka od koje bi zamirisala cijela kuća? Donosimo ti recept koji ne samo da...
Zagrij si jesenske dane uz klasičan okus juhe od tikve. Od svih recepata koje smo isprobali ovaj je najbolji do...

Prijavi se na newsletter i dobivaš kod za 

10% popusta

na cijelu narudžbu!

Od nas ćeš tjedno primati obavjesti o novim proizvodima i akcijama, te zanimljive recepte!
Pročitaj naša pravila privatnosti za više informacija.