Božićna granola – zdrave pahuljice od kojih kuća miriše na kolače

Jedva čekaš božićne kolače, ali ipak tražiš nešto zdravo za pojesti? Isprobaj ove božićne pahuljice u obliku granole, koje ne samo da su zdrave, nego i mirišu na medenjake. Kad napraviš recept, možeš ih čuvati na suhom do dva tjedna. Uživaj svako jutro sve dok ne dođe vrijeme za prave blagdanske poslastice!

40 min 

4 osobe

Sastojci

  • 250g zobenih pahuljica (cijelih, nemljevenih)
  • 2 žlice ulja ili rastopljenog maslaca
  • 2 žlice meda
  • korica 1 velike naranče
  • začini za medenjake po želji (cimet, muškatni oraščić, anis, đumbir)
  • ostali dodaci po želji – orašasti plodovi, sušeno voće, kokos

Priprema

  1. U zdjelu dodaj zobene pahuljice, ulje i med. Sve dobro promiješaj.
  2. Dodaj i začine te naribanu koricu naranče.
  3. Smjesu dobro sjedini sve dok ne postane ljepljiva. Ako je još uvijek suha, dodaj još meda.
  4. U tepsiju, na papir za pečenje dodaj smjesu, dobro je rasporedi u jedan sloj i malo pritisni.
  5. Stavi peći 40 minuta na 140 stupnjeva.
  6. Granola je gotova kad su zobene pahuljice suhe, hrskave i tamno smeđe boje.
  7. Izvadi iz pećnice da se ohlade (ako ih ostaviš u pećnici, biti će manje hrskave).
  8. Dodaj ostale dodatke po želji – nasjeckane orašaste plodove, sušeno voće i slično.
  9. Spremi u posudu s poklopcem i čuvaj na suhom mjestu do 2 tjedna.
  10. Posluži uz jogurt ili mlijeko.

U slast!

Za još recepata, posjetite naše recepte.

Za još recepata, posjetite naše recepte.

Ostali Verdura Box recepti:

Možda već osjećaš promjenu u zraku - proljeće je iza ugla. Kako se priroda ponovno budi, na poljima sazrijeva razno...

Ako tražiš brz, jednostavan i ukusan način kako iskoristiti kelj, isprobaj ovaj recept! Umjesto uobičajenih variva, kelj u ovom receptu...

Možda već osjećaš promjenu u zraku - proljeće je iza ugla. Kako se priroda ponovno budi, na poljima sazrijeva razno...

Ostali Verdura Box blogovi:

Možda već osjećaš promjenu u zraku - proljeće je iza ugla. Kako se priroda ponovno budi, na poljima sazrijeva razno...

Ako tražiš brz, jednostavan i ukusan način kako iskoristiti kelj, isprobaj ovaj recept! Umjesto uobičajenih variva, kelj u ovom receptu...

Možda već osjećaš promjenu u zraku - proljeće je iza ugla. Kako se priroda ponovno budi, na poljima sazrijeva razno...

Prijavi se na newsletter i dobivaš kod za 

10% popusta

na cijelu narudžbu!

Od nas ćeš tjedno primati obavjesti o novim proizvodima i akcijama, te zanimljive recepte!
Pročitaj naša pravila privatnosti za više informacija.