Božićna granola – zdrave pahuljice od kojih kuća miriše na kolače

Jedva čekaš božićne kolače, ali ipak tražiš nešto zdravo za pojesti? Isprobaj ove božićne pahuljice u obliku granole, koje ne samo da su zdrave, nego i mirišu na medenjake. Kad napraviš recept, možeš ih čuvati na suhom do dva tjedna. Uživaj svako jutro sve dok ne dođe vrijeme za prave blagdanske poslastice!

40 min 

4 osobe

Sastojci

  • 250g zobenih pahuljica (cijelih, nemljevenih)
  • 2 žlice ulja ili rastopljenog maslaca
  • 2 žlice meda
  • korica 1 velike naranče
  • začini za medenjake po želji (cimet, muškatni oraščić, anis, đumbir)
  • ostali dodaci po želji – orašasti plodovi, sušeno voće, kokos

Priprema

  1. U zdjelu dodaj zobene pahuljice, ulje i med. Sve dobro promiješaj.
  2. Dodaj i začine te naribanu koricu naranče.
  3. Smjesu dobro sjedini sve dok ne postane ljepljiva. Ako je još uvijek suha, dodaj još meda.
  4. U tepsiju, na papir za pečenje dodaj smjesu, dobro je rasporedi u jedan sloj i malo pritisni.
  5. Stavi peći 40 minuta na 140 stupnjeva.
  6. Granola je gotova kad su zobene pahuljice suhe, hrskave i tamno smeđe boje.
  7. Izvadi iz pećnice da se ohlade (ako ih ostaviš u pećnici, biti će manje hrskave).
  8. Dodaj ostale dodatke po želji – nasjeckane orašaste plodove, sušeno voće i slično.
  9. Spremi u posudu s poklopcem i čuvaj na suhom mjestu do 2 tjedna.
  10. Posluži uz jogurt ili mlijeko.

U slast!

Za još recepata, posjetite naše recepte.

Za još recepata, posjetite naše recepte.

Ostali Verdura Box recepti:

Ako tražiš brz, jednostavan i ukusan način kako iskoristiti kelj, isprobaj ovaj recept! Umjesto uobičajenih variva, kelj u ovom receptu...

Možda već osjećaš promjenu u zraku - proljeće je iza ugla. Kako se priroda ponovno budi, na poljima sazrijeva razno...

Ako često isprobavaš nove recepte iz egzotične kuhinje možda već znaš za poke zdjelice. Ali, čak iako prvi put čuješ...

Ostali Verdura Box blogovi:

Ako tražiš brz, jednostavan i ukusan način kako iskoristiti kelj, isprobaj ovaj recept! Umjesto uobičajenih variva, kelj u ovom receptu...

Možda već osjećaš promjenu u zraku - proljeće je iza ugla. Kako se priroda ponovno budi, na poljima sazrijeva razno...

Ako često isprobavaš nove recepte iz egzotične kuhinje možda već znaš za poke zdjelice. Ali, čak iako prvi put čuješ...

Prijavi se na newsletter i dobivaš kod za 

10% popusta

na cijelu narudžbu!

Od nas ćeš tjedno primati obavjesti o novim proizvodima i akcijama, te zanimljive recepte!
Pročitaj naša pravila privatnosti za više informacija.