
Ako ti treba ljetni desert bez muke, isprobaj ove mini pite. Vrlo je jednostavno – trebat će ti samo voće – breskva, jabuka i marelica, lisnato tijesto i dodaci po želji. Možeš odabrati bilo koje voće, u ovu pitu može ići i šljiva, kruška te nektarina.

20 min

4 osobe
Sastojci
- 1 jabuka
- 1 breskva
- 2 marelice
- 1 jaje
- žlica meda
- 500g lisnato tijesto
- orašasti plodovi po želji
Priprema
- Lisnato tijesto, ako je smrznuto, otpiti. Izvaljati i narezati na jednake kocke.
- Pripremiti tepsiju sa papirom za pečenje.
- Voće izrezati na tanke kriške.
- Na papir za pečenje najprije staviti malo meda, na med naredati voće.
- Voće pokriti lisnatim tijestom. S vilicom rubove pritisnuti i napraviti nekoliko rupica na vrhu tijesta.
- Ponoviti postupak za svo voće i tijesto.
- Mini pite premazati razmućenim jajem.
- Peći na 200 stupnjeva, 15-tak minuta, sve dok lisnato tijesto ne poprimi željenu boju.
- Kada su pite gotove, pustite da se malo ohlade. Sa špatulom pite odvojite od papira i okrenite naopako.
- Poslužite po želji s orašastim plodovima, sladoledom ili šlagom.






U slast!
Za još recepata, posjetite naše recepte.