Domaći njoki od bundeve

Donosimo ti recept za ove ukusne njoke, koji se lako pripremaju i slažu uz svaku vrstu umaka. Ovo nisu klasični njoki, ali iznenadit će te okus i sočnost koju bundeva pridonosi jelu. Recept je savršen kad ne znaš što skuhati sa bundevom bilo koje vrste, jer nekuhane njoke možeš i zamrznuti. 

30 min 

2 osobe

Sastojci

  • 220g bundeve, očišćene i narezane (u našem slučaju polovica Hokaido tikve)
  • 1 jaje
  • 150g brašna

Priprema

  1. Očišćenu i narezanu bundevu premaži sa malo ulja, posoli i stavi u pećnicu na 200 stupnjeva, 15-tak minuta ili dok ne omekša (ovisi o veičini komada). Alternativno, možeš bundevu skuhati na pari.
  2. Kad bundeva omekša, vilicom je zgnječi i napravi pire. Pusti da se pire potpuno ohladi prije nego nastaviš.
  3. U pire dodati jaje, posoliti i dobro sjediniti.
  4. Brašno dodaji postupno, uz miješanje, sve dok se pire ne prestane lijepiti uz posudu.
  5. Tijesto možeš prebaciti na pobrašnjenu površinu. Mijesi i dodaji brašno sve dok tijesto ne bude čvrsto i više se ne lijepi na površinu. Tijesto od tikve je mekše nego tijesto od krumpira koje se klasično priprema za njoke.
  6. Podijeli tijesto na manje dijelove. Svaki dio razvaljaj na duže trake. Potom nožem izreži njoke jednake veličine. Kroz cijelu pripremu pazi da se tijesto ne zaljepi za ruke ili površinu i po potrebi pospi brašnom.
  7. U kipuću vodu dodaj njoke, postupno, da se ne bi zalijepili.
  8. Njoki su spremni kad zaplutaju na vrh, tada ih možeš procijediti.

Preporučamo poslužiti uz bilo kakve umake sa mesom ili rajčicom.

U slast!

Za još recepata, posjetite naše recepte.

Ostali Verdura Box recepti:

Ostali Verdura Box blogovi:

Za još recepata, posjetite naše recepte.

Ostali Verdura Box recepti:

Brašno nije samo pšenično! Saznaj razliku između pirovog, raženog, heljdinog i zobenog brašna, kako se koriste i zašto su sve...
Zašto je važno kupovati domaće i lokalno? Svojom kupnjom podržavamo lokalno gospodarstvo što pozitivno utječe na naše zdravlje i okoliš....

Ako tražiš brz, jednostavan i ukusan način kako iskoristiti kelj, isprobaj ovaj recept! Umjesto uobičajenih variva, kelj u ovom receptu...

Ostali Verdura Box blogovi:

Brašno nije samo pšenično! Saznaj razliku između pirovog, raženog, heljdinog i zobenog brašna, kako se koriste i zašto su sve...
Zašto je važno kupovati domaće i lokalno? Svojom kupnjom podržavamo lokalno gospodarstvo što pozitivno utječe na naše zdravlje i okoliš....

Ako tražiš brz, jednostavan i ukusan način kako iskoristiti kelj, isprobaj ovaj recept! Umjesto uobičajenih variva, kelj u ovom receptu...

Prijavi se na newsletter i dobivaš kod za 

10% popusta

na cijelu narudžbu!

Od nas ćeš tjedno primati obavjesti o novim proizvodima i akcijama, te zanimljive recepte!
Pročitaj naša pravila privatnosti za više informacija.