
Ovo jednostavno jelo može se poslužiti samo ili kao prilog. Također, osim s cvjetačom, ovaj recept izvanredno funkcionira i s brokulom. Za još ideja, posjetite naše recepte.

30 min

4 osobe
Sastojci
Za tepsiju 20×20:
- 1 glavica cjetače
- 1 poriluk (ako ne voliš poriluk, možeš ga zamijeniti kapulom ili izbaciti)
- 200 ml vrhnja za kuhanje
- 200g krušnih mrvica
- 100g maslaca
- sol, papar, češnjak i drugi začini po želji
Priprema
- Cvjetaču i poriluk nareži. Cvjetaču stavi u veću količinu posoljene vode i prokuhaj 10 minuta dok ne omekša. Poriluk kratko poprži na maloj količini maslaca, dok ne porumeni.
- Tepsiju premaži ostatkom maslaca. Na razmazani maslac zalijepi otprilike trećinu krušnih mrvica.
- Stavi pećnicu grijati na 180° C.
- U većoj posudi promiješaj ocijeđenu cvjetaču, poriluk i maslac u kojem se grijao, začine, ostatak krušnih mrvica i vrhnje za kuhanje. Sve stavi u pripremljenu tepsiju.
- Stavi u ugrijanu pećnicu i peci 20ak minuta, dok ne dobije zlatnu koricu. Posluži kao prilog ili glavno jelo uz salatu.






U slast!